måndag 11 juli 2011
Krångliga Kronärtskockor?
Inte då..Kronärtskockan är en ganska bortglömd grönsak..
(Tyvärr)
Denna gröna blomliknande vara är riktigt god:)
Och Ack så vacker^^
Tillagning av Kronärtskocka
2 Portioner
Stor Kastrull som rymmer mellan 3-5 L Vatten
(beroende på storlek)
Citron
2 Kronärtskockor
Salt
Smör
Ev Vitlök.
Gör såhär:
Fyll grytan med tillräckligt vatten så att det täcker minst halva
kronärtskockorna.
Skär eller bryt av kronärtskockans stjälk och skölj
av grönsaken så gott du kan.
Låt grönsaken sedan koka under lock i 20-30 min
om de är relativt små och i 30-40 min om de är större
i citronvatten. Här kan man välja mellan att skiva
ner citronskivor eller använda koncentrat.
(Jag använder koncentrat)
Detta görs dels för smaken och för att den
ska behålla färgen bättre.
Kronärtskockorna är färdiga när det inte
är några problem att dra loss bladen.
Servera på tallrik med en stor klick
smör kryddat med salt och ev vitlök.
Ät såhär:
Jepp..här är det inte bara tugga och svälj som gäller.
Dra loss bladen. Doppa delen med den gröna kullen
i smörblandningen och ät enbart kullen.
Gör så hela vägen in till själva "hjärtat"
Det är denna del som är den eftertraktade på
kronärtskockan.
&
Bli inte oroliga nu om kronärtskockan ter sig lite
grå/lila i färgen.. det är som det ska vara!
Servera som den är, med klyftpotatis eller annat
tillbehör du tror dig passa:)Pröva dig fram!
Njut av glömda grönsaken kronärtskockan
med familj, vänner eller barn.
Det är ett roligt sätt att äta och skippa vett och etikett.
Fingrar i maten är här helt tillåtet^^
Bon Apetit!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar