Tacka gud att jag inte längre är vegetarian.
10-11 år fick räcka..nu är jag köttoman utan gränser.
Min sambo och jag fick ett sug efter egenmarinerade revbensspjäll igår
och det var så mumsigt så jag suktade efter hans portion också^^
Tänkte dela med mig av mitt påhittade recept:)
Revbenspjäll
Marinad:
(Allt är på måfå, på en höft och typ ett stänk av varje^^)
3 stänk thaisås
1 stänk soja
1 stänk vitvinsvinäger
2 stänk ketchup
1 stänk BBQ sås
1 litet stänk enbärsdricka
En nypa timjan
1 stänk flytande milda
1 stänk rapsolja
Salt och Peppar i ganska rejäla mängder.
Krydda först köttet med salt och peppar en stund före du marinerar på både upp och ned sidan.
Häll på lite av marinaden först. Ta av ringarna och lek nakna kocken.
Kladda på marinaden lite i taget och vänd sedan på köttet så båda sidorna får smak.
Hiva in köttet på en långpanna in i ugnen på 175 grader i ca 1 och en halv timma.
Servera kokt potatis, potatismos
eller varför inte min fin fina potatisgratäng som finns på receptet här nedan^^
Släng för allt i världen inte bort den goda blandningen av köttspad och marinaden.
Använd den som sky över din valda potatisrätt för att få ett extra lager smak i middagen.
Njuut!
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar