tisdag 20 december 2011

Pasta med skinksås( och currysås utan mjölk^^)

Studenter! titta hit!

Här har vi billiga enkla recept att krydda och lyxa till
den annars vanliga trista dieten på nudlar eller makaroner.

Börjar med skinksåsen:)
(2 portioner)
Pasta
Smör
Mjöl
Mjölk
Skinka
Thaisås
Salt och peppar

Där jag bor brukar skinkpriset ligga på runt 8 kr hg..det har vi råd med för att slippa torr pasta.

Gör såhär:
Koka pastan.
Häll i någon sked margarin/smör i en kastrull.
Dutta på lite mjöl över det smälta smöret.
någon tsk/ msk borde räcka.
rör in mjölet i smöret och spräck alla klumpar så såsen slipper smaka mjöl.
Se till att allt mjöl är täckt av smöret.
Ställ av kastrullen från den varma plattan.
Häll ca 3 dl mjölk i kastrullen och ställ tillbaka den på den varma plattan.
Rör samtidigt som du häller ner lite i taget av din skinka.( Strimla gärna lite lagom stora bitar av skinkan i förväg.)
Häll i lite thaisås beroende på eget tycke och smak..
Tycker personligen att thaisåsen också tjocknar upp såsen en aning.
Rör runt allt i jämn takt så det inte bränns vid, vid uppkokningen.
Häll i salt och peppar efter eget smak och tycke.

Servera pastan och såsen i en skål så ni får mycket och kan ösa på mer sås^^

Currysåsen också!
Praktisk för oss som inte kan köpa mjölk stup i kvarten och som bara använder någon dl då och då.

Currysås(utan mjölk)
(2 portioner)
Smör/margarin
vetemjöl
En kycklingbuljongtärning
curry
vatten

Göör enkel och göör god:)

Häll i någon klick smör/margarin i en kastrull.
Tillsätt ca 3 msk vetemjöl och blanda ihop smör och vetemjöl till en relativt jämn gegga.
smula ned buljongtärningen och låt den smälta ned samtidigt som du vispar runt den lite.
ös på några stänk med curry i smörblandningen och häll på vatten ca 2 dl per portion
(alltså ca 4 dl här) under omrörbing.
Blanda runt allt och låt koka upp till en härlig gul såsmassa.

Passar förträffligt bra till kyckling och ris.

Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar