torsdag 14 juli 2011

En Ny Sorts Vinbärskaka^^


Dessa underbara bakverk framkallar många minnen hos mig..
Krävs ganska hög mängd med ingredienser men det är det värt!

Jag är nu en riktig choklad toka!.., men när jag var liten så
var min absoluta favorit kaka, min farmors vinbärskaka.

Nu har härliga J varit snäll och delat med sig av sitt recept
på smeten till kakan och sedan uppdaterat receptet
genom att tillsätta choklad!

MUMMA!...

(Flyttar mig en bit från bordet,
så snålvattnet inte träffar tangenterna...)

Chokladsnitt 25 gånger 35 cm långpanna, (dubbla satsen)

Enkelsats

3 Ägg
4 dl Socker
150 g Smält smör
2 tsk Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
+ bär av valfri sort eller 1 grovhackad chokladkaka

Gör såhär:

Rör hastigt ihop ägg, socker och smör.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna,
och häll ut smeten i pannan.
Strö ut bär eller choklad över smeten
och grädda i ugn på 200 grader i
ca 20- 25 minuter. Skär i rutor.
(Går kanon att frysa!)

Dessa kakor tycker jag personligen smakar bäst
kalla. (Håll hårt i långpannan när gästerna kikar in
för alla kommer vilja ta med kakan hem..!)

Bon apetit!

3 kommentarer:

  1. Å! Jag tror bestämt att din svärfar önskar sig denna när han fyller år på måndag!;)
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Hej Min vän : = )

    Guuud vilken Gottans god kaka du bjuder på, måste testa detta recept : ))). KRAAAAAM från Anna

    SvaraRadera
  3. Superenkelt och supergott:D Kraaam

    SvaraRadera